Arkansas · AR · Home & property

Arkansas: Are fireworks legal?

Aerial fireworks allowed

Arkansas allows Class C consumer fireworks, including Roman candles, sky rockets, aerial shells and firecrackers, during two state-set seasons.

State law lists the permissible fireworks, which include Roman candles, sky rockets with sticks, helicopter rockets, mines and shells, and firecrackers, within weight limits. Since a 2025 law, fireworks may be sold and used from June 13 through July 10 and December 10 through January 5.

Conditions

  • Sale and use June 13 through July 10 and December 10 through January 5
  • Items must be on the state's permissible list (Class C, weight limits)
Arkansas on the 50-state map. See all states

What the law says

The permissible fireworks consist of those defined in Interstate Commerce Commission regulations described as Class C fireworks only and shall include the following ... (a)(1) Except as provided in subdivision (a)(2) of this section, permissible items of fireworks, defined in § 20-22-708, may be sold at retail to residents of the State of Arkansas and used within the State of Arkansas from June 13 through July 10 and December 10 through January 5 of each year only.

Sources

Confirm with the state

Agency
Arkansas Department of Public Safety, State Fire Marshal's Office
Website
dps.arkansas.gov

How bordering states compare

Last verified · Confidence: High · How we research · Report an error

High confidence: an official source names this explicitly, and the quote above shows it.