Wisconsin · WI · Voting & elections

Wisconsin: Do you need an ID to vote?

Photo ID required

Wisconsin requires photo ID to vote; without it, the vote counts only if ID is shown by 4 p.m. the Friday after the election.

A voter without accepted photo ID may cast a provisional ballot. It counts only if the voter brings ID to the polling place before polls close, or to the municipal clerk by 4 p.m. on the Friday after the election. Since April 2025 the state constitution also requires photo ID, after voters approved an amendment; it did not change the rules at the polls.

Conditions

  • Accepted photo ID
  • Without ID: provisional ballot, then show ID by 4 p.m. the Friday after the election
Wisconsin on the 50-state map. See all states

What the law says

If proof of identification under sub. (2) is not presented by the elector, if the name appearing on the document presented does not conform to the name on the poll list or separate list, or if any photograph appearing on the document does not reasonably resemble the elector, the elector shall not be permitted to vote, except as authorized under sub. (6) or (7), but if the elector is entitled to cast a provisional ballot under s. 6.97, the officials shall offer the opportunity for the elector to vote under s. 6.97. ... [§ 6.97(3)(b):] the elector bears the burden of correcting the omission by providing the proof of identification at the polling place before the closing hour or at the office of the municipal clerk or board of election commissioners no later than 4 p.m. on the Friday after the election.

Sources

Confirm with the state

Agency
Wisconsin Elections Commission
Phone
608-266-8005
Website
elections.wi.gov

How bordering states compare

Last verified · Confidence: High · How we research · Report an error

High confidence: an official source names this explicitly, and the quote above shows it.